Linda Jonsson

Yoga adds years to your life, and life to your years – Alan Finger

Jag heter Linda Jonsson och är en av yogalärarna som driver yogastudion på Wellness House. Jag brinner för hälsofrågor både när det gäller fysisk och mental hälsa. Yoga kan vara stärkande för kroppen men även ett sätt att slappna av, få nya krafter och dela en gemenskap med andra. I vår stressade värld blir det allt viktigare med meditation och återhämtning för att hitta balans i livet. Även en kort rutin varje dag är bättre än ingenting alls.

Yoga is not about touching your toes. It’s about what you learn on your way down. – Judith Hansson Lasater

Alla kan yoga. Det finns en yogaform för alla oavsett ålder, kroppstyp eller rörlighet. Fysisk aktivitet och återhämtning är bra för alla. Det finns alltid ett sätt att modifiera yogapositionerna. Yoga handlar inte om prestation. För mig handlar yoga om att hitta sin inre potential. Alla har olika individuella förutsättningar och kan utvecklas utifrån det.

Jag är registrerad yogalärare hos Yoga Alliance RYT 200. Min grundutbildning inom hatha, vinyasa och restorative gick jag för Bengt och Monica Ljungkvist. Under det senaste året har jag vidareutbildat mig inom ISHTA (genom Kavi Yogiraj Alan Finger, Sarah Platt Finger, Katrina Repka, Mona Anand, Hillevi Borga, Karin Hilmarch m fl.) Jag är snart färdig ISHTA-certifierad yogalärare RYT 500. Jag har även fördjupat mina kunskaper inom yinyoga (genom Ulrica Norberg, Karin Thyr Eriksson och Sofia Hillbom) restorative yoga (genom Magdalena Mecweld) och barnyoga (genom Angelica Henriksson). Just nu går jag en breathwalk-utbildning för Camilla Lund Elander.